wijzigen trein

Hier vind je alle onderwerpen over scenario's die in aanbouw of uitgebracht zijn.
Plaats reactie
dutchman
Berichten: 68
Lid geworden op: 16 aug 2020, 17:57
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 9 keren

wijzigen trein

Bericht door dutchman »

Hallo,

Kan iemand mij misschien uitleggen waarom ik niet zo maar een trein kan wijzigen in een scenario.
Omdat ik de BR 189 niet heb ik, krijg deze foutmelding in IJdammerland - 3.07 Sprinter naar Kolfmeer
Afbeelding

Als ik de BR189 verander in een BR103 o.i.d. krijg ik deze foutmelding
Afbeelding

Heeft dat met de tijden in het scenario te maken of zoiets ?
Groetjes van Rob

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: wijzigen trein

Bericht door Marklin »

Klopt de versie van de route wel in vergelijking met het scenario, ofwel is dat voor/van dezelde versie?
Je hebt namelijk tenminste 1 missende marker zoals aangegeven in je 2de plaatje.
Het heeft iig niets met tijden te maken.
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
dylanjohn10
Berichten: 31
Lid geworden op: 18 apr 2020, 21:30
1
Gegeven waarderingen: 3 keren
Ontvangen waarderingen: 11 keren

Re: wijzigen trein

Bericht door dylanjohn10 »

hoi,
ik gebruik loco swap.
ik heb ook de 189 niet , ik gebruik dan de 186 traxx.
je moet dan ook de wagons omruilen.
bv als je wagons van chris hebt.
wel heeft de 186 meer moeite met trekkracht.
dus het duurt allemaal wat langer

Gebruikersavatar
DeNederlandseTrein
Berichten: 18
Lid geworden op: 15 feb 2021, 14:54
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 5 keren

Re: wijzigen trein

Bericht door DeNederlandseTrein »

Je kunt ook F2 gebruiken,
maar zoals dylanjohn al zei kun je ook LocoSwap gebruiken.

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: wijzigen trein

Bericht door Marklin »

Ja luitjes met LocoSwap weet Dutchman wel raad als je de topics volgt, lees oa. vanaf Hier
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
dylanjohn10
Berichten: 31
Lid geworden op: 18 apr 2020, 21:30
1
Gegeven waarderingen: 3 keren
Ontvangen waarderingen: 11 keren

Re: wijzigen trein

Bericht door dylanjohn10 »

wat ik apart vind, ik heb bv de 189 mce bij steam gekocht , maar zie deze niet in de lijst.
ook zie ik in de lijst wel een 189 met repaint , deze is van dtg academy, ik klik deze wel aan in locoswap.
ik zie dan de afbeelding
alles is dan groen.
toch krijg ik het niet rijdend.
ik heb ook de wagons geruild voor degene die ik wel heb.
helaas werkt het voor mij niet.
andere scenarios die ik geswapt heb weer wel.

Rob
Berichten: 63
Lid geworden op: 07 apr 2020, 07:45
1
Gegeven waarderingen: 28 keren
Ontvangen waarderingen: 4 keren

Re: wijzigen trein

Bericht door Rob »

Dat is ook mijn ervaring; als je (teveel) materieel gaat vervangen, help je vaak het scenario om zeep.

Het antwoord van MarkA in dit topic maakt duidelijk wat daar de oorzaak van is.

dutchman
Berichten: 68
Lid geworden op: 16 aug 2020, 17:57
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 9 keren

Re: wijzigen trein

Bericht door dutchman »

Hallo allemaal,

Vanaf 2001 (MSTS) ben ik zo beetje iedere dag met trainsim bezig. Ik vind het een uitdaging om met mijn (beperkte) kennis van TS toch zoveel mogelijk foutmeldingen enz. op te lossen.
Dat kan natuurlijk alleen met behulp van dit forum waar je altijd terecht kan met je vragen.
Ik heb nu alle 51 DTG routes naar een backup schijf gezet en rij nu alleen nog op Nederlandse freeware routes.

Met bovenstaande foutmelding heb ik eerst via LocoSwap de 189 veranderd in de 186 van Christrains met de Laaers wagons.
Echter bij opstarten kreeg ik dezelfde foutmelding. Ik heb toen het originele scenario weer teruggezet en daarna de wijziging met TS Tools.
Tijdens het wijzigen heb ik wel het scenario 3 x opgeslagen via TStools (bij iedere 10 wagons).
Het scenario start nu zonder foutmelding. Wellicht dat bij het wegschrijven bij LocoSwap niet altijd alles goed gaat ?
Moet wel zeggen dat dit pas de 2e keer is dat het met LocoSwap niet lukt.

Groetjes van Rob

Plaats reactie

Terug naar “Scenario's”