Scenario editor

Hier vind je alle onderwerpen over scenario's die in aanbouw of uitgebracht zijn.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1403
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 628 keren
Ontvangen waarderingen: 705 keren

Scenario editor

Bericht door Marklin »

Hoe krijg je AI verkeer in de scenario editor te zien om te kunnen bewerken waarbij alleen de spelerstrein te zien is?
Wat wil het geval; het gaat om een standaard scenario voor de Ruhr Sieg line route met een workshop scenario genaamd "Steam Cargo Train BR52 2-10-0".
Je krijgt daarbij een AI ontsporing, mja omdat in dit senario alleen de spelerstrein zichtbaar is is mijn vraag dus hoe je AI treinen te selecteren krijg om te kunnen bewerken? :wink:

Zie pijl?
Afbeelding

En vooralsnog kun je hier niets mee, maar toch even een knipsel:
Afbeelding
Afbeelding
Prettige reis

NielsB_
Berichten: 168
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:07
1
Gegeven waarderingen: 224 keren
Ontvangen waarderingen: 479 keren

Re: Scenario editor

Bericht door NielsB_ »

Als een scenario is gemaakt in het Duits, terwijl jouw spel niet op het Duits staat, dan krijg je dit. De Engelse naam is dan leeg waardoor het spel niks laat zien. De oplossing is je TS tijdelijk in het Duits te zetten :)

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1403
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 628 keren
Ontvangen waarderingen: 705 keren

Re: Scenario editor

Bericht door Marklin »

Ja Niels bedankt dat is het, de ServiceName(n) is wel in het Engels maar staat onder Polish en niet onder English.

<ServiceName>
<Localisation-cUserLocalisedString>
<English d:type="cDeltaString"></English>
<French d:type="cDeltaString"></French>
<Italian d:type="cDeltaString"></Italian>
<German d:type="cDeltaString"></German>
<Spanish d:type="cDeltaString"></Spanish>
<Dutch d:type="cDeltaString"></Dutch>
<Polish d:type="cDeltaString">Freight Hagen</Polish>
<Russian d:type="cDeltaString"></Russian>
<Other/>


Ofwel in het voorbeeld geval "Freight Hagen" in het ScenarioProperties.xml bestand de Servicenamen even onder het English ingevuld en klaar. :smile:
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1403
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 628 keren
Ontvangen waarderingen: 705 keren

Re: Scenario editor

Bericht door Marklin »

Nee, met alleen wijzigingen in het ScenarioProperties.xml bestand aanbrengen ben je er nog niet, het wijzigen moet iig ook in het scenario.bin bestand.
Dat is nu klaar en zie de service treinen, maar nu dient zich het volgende probleem aan, je kunt niet tijdens het rijden in de World editor komen, laat staan scenario editor. (wat normaal wel kan)
Want dacht bij mijzelf net even voor de AI ontsporing via de world editor te kijken bij de coordinaten (een pop-up die je krijgt) om welke AI trein het gaat, maar dat gaat dus niet.
Kort gezegd wie weet toevalling hoe dit werkend te krijgen, of als het een soort beveiliging is dat uit te zetten, bijv. in welke regel van genoemde bestanden?

Afbeelding
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1403
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 628 keren
Ontvangen waarderingen: 705 keren

Re: Scenario editor

Bericht door Marklin »

Nou schiet mij maar lek, heb het scenario gekloond en dan kun je al rijdend wel in de word editor komen. :thinking:
Waarom nu wel is voor mij een raadsel en zal wel zo blijven ..... :wink:
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1403
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 628 keren
Ontvangen waarderingen: 705 keren

Re: Scenario editor

Bericht door Marklin »

Nou het raadsel is ook opgelost i.v.m. het al rijdend niet in de World editor kunnen komen met een Workshop scenario. :face_with_monocle:
In het RouteProperties.xml bestand van dit scenario zijn bijna onderaan 3 regels tussen de >< toegevoegd die dat dus verhinderen, heb tussen >< verwijderd en kan hiermee nu in de World editor komen.

<WorkshopId d:type="sUInt64">1104587961</WorkshopId>
<WorkshopBy d:type="sUInt64">76561198077464747</WorkshopBy>
<WorkshopTags d:type="cDeltaString">steam,#ts14,Scenario,Final,DE,#rtdp{00000004-0000-0000-0000-000000000000},European Loco &amp; Asset Pack,#scnr{07147d77-d319-47cf-9e49-67443d03f0a5}</WorkshopTags>


Verder niet belangrijk maar het is even voor de weet dat elk raadsel op te lossen is. :wink:
Deze gebruikers waarderen Marklin voor dit bericht:
Wadlopertje
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1403
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 628 keren
Ontvangen waarderingen: 705 keren

Re: Scenario editor

Bericht door Marklin »

Marklin schreef:
17 nov 2021, 12:50
En vooralsnog kun je hier niets mee, maar toch even een knipsel:
En zo komen we steeds een stap dichterbij. :face_with_monocle:
Bij een knipsel uit de citaat werd de AI loc er niet bij vermeld maar nu wel, dan zou het om de Class 47 Tanks gaan die het probleem geeft. :partying_face:

Afbeelding
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1403
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 628 keren
Ontvangen waarderingen: 705 keren

Re: Scenario editor

Bericht door Marklin »

Nou we zijn inmiddels een dag of 4 verder en het is na veel gedoe uiteindelijk toch gelukt om het scenario met succes te voltooien. :stuck_out_tongue:
Heb zo'n beetje alles voorbij zien komen wat je maar kunt bedenken, zoals gezegd een AI botsing waar ik de opdrachten van heb verwijderd na in het Scenario.bin bestand de Servicename die alleen bij Polish stond vermeld te copy/paste naar het English om te kunnen bewerken.
Heb ook nog de een na laatste opdracht waarbij afgekoppeld moest worden van siding gewisseld die het met geen mogelijkheid deed.
Want zodra ik de siding marker aanraakte met de trein sprong die naar de laatste opdracht, het wegzetten van de BR52 dus geen groene V.
En 1 ervan is wel de vreemdste dat na opslaan (F2) om de volgende dag verder te gaan na 5 meter rijden het water ineens op was en kon voor de zoveelste keer van vooraf aan beginnen. :frowning:

Ps. het vervelende met dat F2 opslaan is dat het steeds overschreven word en kun je geen stap terug.
Dus dat heb ik ff anders gedaan door na opslaan het CurrentSave.bin en .....MD5 bestand te wijzigen met bijv. .org .org1 enz erachter te zetten.
Trouwens is het ook vervelend dat na het bewerken van een scenario de CurrentSave teniet word gedaan en moet je sowieso opnieuw beginnen waarbij je ook niets meer hebt zoals hiervoor gezegt omdat de verandering niet in de CurrentSave staat vermeld.

Afbeelding
Afbeelding
Prettige reis

Plaats reactie

Terug naar “Scenario's”