Clipmeneer's scenario's

Hier vind je alle onderwerpen over scenario's die in aanbouw of uitgebracht zijn.
Clipmeneernl
Berichten: 147
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:15
Locatie: Bergdam Centraal
Gegeven waarderingen: 53 keren
Ontvangen waarderingen: 103 keren
Contacteer:

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Clipmeneernl »

Voor de naam van het scenario op Dutchsims staat het routeversie nummer waar het scenario gemaakt is: (v1,4) [CMNL] In de avond naar Rhenen.

Dus je MOET 1,4 hebben wil je het scenario normaal kunnen spelen ;)
Routebouwer 't Zuiden van Nederland and scenario maker :halo:

wail2001
Berichten: 54
Lid geworden op: 06 apr 2020, 13:27
Locatie: Urmond Stein Limburg
Gegeven waarderingen: 23 keren
Ontvangen waarderingen: 7 keren

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door wail2001 »

Zijn al jouw scenario's 64Bit bijvoorbeeld dit scenario (v1.7) [CMNL] SPR6645 naar Dordrecht

Clipmeneernl
Berichten: 147
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:15
Locatie: Bergdam Centraal
Gegeven waarderingen: 53 keren
Ontvangen waarderingen: 103 keren
Contacteer:

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Clipmeneernl »

Geen idee, maar ik maak het altijd op 64 bit

Bij het laatste scenario zal ik dat wel doen ;)
Routebouwer 't Zuiden van Nederland and scenario maker :halo:

wail2001
Berichten: 54
Lid geworden op: 06 apr 2020, 13:27
Locatie: Urmond Stein Limburg
Gegeven waarderingen: 23 keren
Ontvangen waarderingen: 7 keren

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door wail2001 »

Ooh oké omdat ik het fijn vind om in 32Bit te spelen maar Als het scenario 64 Bit is crachst die bij mij

Gebruikersavatar
Rob Jansen
Oprichter
Berichten: 315
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:00
Locatie: Op vele plekken :)
Gegeven waarderingen: 77 keren
Ontvangen waarderingen: 88 keren
Contacteer:

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Rob Jansen »

Denk dat sinds de TS2019 64-bit versie er is, makers niet meer specifiek een scenario maken voor de 32-bit versie alleen. In het begin deden sommigen nog wel eens '64-bit' bij de titel in, maar zie je tegenwoordig niet meer omdat ze makers er al vanuit gaan dat je 64-bit gebruikt.

Veel Nederlandse scenario's zijn nog steeds makkelijk te doen in 32-bit (door bijvoorbeeld je eigen instellingen lager te zetten), maar hoe groter de route en hoe meer treinen je nodig hebt voor het specifieke scenario zal je toch de 64-bit versie moeten gebruiken als je een crash krijgt in 32-bit vanwege te veel geheugengebruik.
Afbeelding

Oprichter van DutchSims en Twitch Streamer elk weekend vanaf 19.30u
Vind hier meer informatie over RJ's World of Simulation

Andries33
Berichten: 25
Lid geworden op: 05 apr 2020, 20:26
Gegeven waarderingen: 75 keren
Ontvangen waarderingen: 12 keren

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Andries33 »

robinson2006 schreef:
16 aug 2020, 13:18
Voor de naam van het scenario op Dutchsims staat het routeversie nummer waar het scenario gemaakt is: (v1,4) [CMNL] In de avond naar Rhenen.

Dus je MOET 1,4 hebben wil je het scenario normaal kunnen spelen ;)
Ik heb versie 1.4 maar gezien de foutmeldingen en het feit dat er een VIRM op station Driebergen staat op een niet meer bestaand spoor had/heb ik het idee dat dit scenario gemaakt is in versie 1.3. Vergis ik me vast...
Laatst gewijzigd door Andries33 op 16 aug 2020, 20:04, 1 keer totaal gewijzigd.

Clipmeneernl
Berichten: 147
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:15
Locatie: Bergdam Centraal
Gegeven waarderingen: 53 keren
Ontvangen waarderingen: 103 keren
Contacteer:

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Clipmeneernl »

Je hebt de beta van 1,4 nog die je op Railsim.nl hebt gedownload, update deze via hier --> viewtopic.php?f=64&t=271
Routebouwer 't Zuiden van Nederland and scenario maker :halo:

Andries33
Berichten: 25
Lid geworden op: 05 apr 2020, 20:26
Gegeven waarderingen: 75 keren
Ontvangen waarderingen: 12 keren

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Andries33 »

OK, bedankt voor je reactie. Ik heb iets meer tijd nodig voor deze update maar dan zal dit hem zijn.

note: inmiddels route geüpdatet met de versie op deze site en het werkt!
Bedankt voor de hulp!

Gebruikersavatar
RemkoH
Beheerder
Berichten: 174
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:00
Gegeven waarderingen: 12 keren
Ontvangen waarderingen: 75 keren

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door RemkoH »

Het lastige met HvNL is dat ongeveer in iedere versie naast nieuwe stukken en ook bestaande stukken verbouwd worden waarbij ook markers aangepast worden (lees verwijderd, verplaatst, hernoemd etc).
Dergelijke acties zorgen ervoor dat scenario's die van die markers gebruik maakten direct kapot zijn. En een scenario vervolgens repareren is vaak een hels karwei.

Daarom ook dat bij alle scenario's hier op de site de versie van de route vermeld wordt. Op die versie is het scenario gemaakt en getest.

Vaak zijn scenario's backward compatible met oudere versies van routes.
Echter bij scenario's op HvNL gaat deze vlieger vaker niet dan wel op.
Deze gebruikers waarderen RemkoH voor dit bericht (totaal 2):
Hans WeverlingAndries33
Oprichter van DutchSims, admin, moderator, tester, scenario bouwer, lua scripter
De lijst houdt niet op :crazy_face:




Hans Weverling
Berichten: 116
Lid geworden op: 16 apr 2020, 13:43
Gegeven waarderingen: 210 keren
Ontvangen waarderingen: 31 keren

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Hans Weverling »

Leuk en probleemloos scenario "In de avond naar Rhenen", Robin. Jij en je team zijn geen stilzitters heb ik gemerkt. Ga lekker door zo! :stuck_out_tongue:
Deze gebruikers waarderen Hans Weverling voor dit bericht:
Clipmeneernl

Clipmeneernl
Berichten: 147
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:15
Locatie: Bergdam Centraal
Gegeven waarderingen: 53 keren
Ontvangen waarderingen: 103 keren
Contacteer:

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Clipmeneernl »

De volgende is ook alweer online, geniet ervan!
Download: viewtopic.php?f=62&t=443

Afbeelding
Routebouwer 't Zuiden van Nederland and scenario maker :halo:

Hans Weverling
Berichten: 116
Lid geworden op: 16 apr 2020, 13:43
Gegeven waarderingen: 210 keren
Ontvangen waarderingen: 31 keren

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Hans Weverling »

Leuk scenario Sprinter 6651, Robin. Alleen één maar. Ik heb 5 minuten voor rood sein 1136 voor Dordrecht gestaan, met TAB toestemming doorgereden maar ik kom dan op een zijspoor terecht en niet op perron 4a. Wil jij hier nog even naar kijken? Misschien ben ik niet helemaal bij de tijd!
Met een vriendelijke groet,
Hans

Clipmeneernl
Berichten: 147
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:15
Locatie: Bergdam Centraal
Gegeven waarderingen: 53 keren
Ontvangen waarderingen: 103 keren
Contacteer:

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Clipmeneernl »

ik kon zonder problemen doorrijden, misschien moet je de patch van ZWNL nog downloaden https://simtogether.com/files/file/1014 ... d-patch01/
Routebouwer 't Zuiden van Nederland and scenario maker :halo:

Hans Weverling
Berichten: 116
Lid geworden op: 16 apr 2020, 13:43
Gegeven waarderingen: 210 keren
Ontvangen waarderingen: 31 keren

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Hans Weverling »

Het spijt mij verschrikkelijk maar de patch heb ik direct nadat hij uitkwam geïnstalleerd. Voor de zekerheid heb ik deze opnieuw geïnstalleerd maar het probleem blijft bestaan. Hoort sein 1136 rood te staan en moet ik geen Tab gebruiken? Misschien heb jij nog een andere oplossing?

Clipmeneernl
Berichten: 147
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:15
Locatie: Bergdam Centraal
Gegeven waarderingen: 53 keren
Ontvangen waarderingen: 103 keren
Contacteer:

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Clipmeneernl »

Hmmm, dan vindt ik het maar apart. TS blijft een raar spel :sweat_smile: Verder weet ik niet zo 1 2 3 een oplossing. Maar zal er bij het volgende scenario extra op letten!
Routebouwer 't Zuiden van Nederland and scenario maker :halo:

Gebruikersavatar
Wadlopertje
Berichten: 92
Lid geworden op: 06 apr 2020, 20:31
Gegeven waarderingen: 273 keren
Ontvangen waarderingen: 39 keren

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Wadlopertje »

Zojuist ook het scenario gereden van Brede naar Dordrecht en ook ik kwam het rode sein tegen en kom binnen op de spoor 5a.
Even een omloop verder gemaakt en zodoende toch op 4a binnengekomen maar daardoor wel te laat natuurlijk.
Denk dat je even ergens een tussenpunt moet maken zodat hij niet zo'n gekke omweg hoeft te maken..

Verder overigs een leuk scenario! Ga zo door! Trouwens in het echt zou ook wel eens een wisseltje niet goed staan dus wat dat betreft.. :sweat_smile: :wink: :upside_down:

Spoor 5a:
Afbeelding

En daarna toch nog op het juiste spoor aangekomen d.m.v. een omloop:
Afbeelding
Deze gebruikers waarderen Wadlopertje voor dit bericht:
Hans Weverling
Routebouwer Groningen - Delfzijl

Hans Weverling
Berichten: 116
Lid geworden op: 16 apr 2020, 13:43
Gegeven waarderingen: 210 keren
Ontvangen waarderingen: 31 keren

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Hans Weverling »

Robin, een perfect en probleemloos scenario! Ik weet niet wat je gewijzigd heb maar het werkt! Bedankt!
Deze gebruikers waarderen Hans Weverling voor dit bericht:
Clipmeneernl

Clipmeneernl
Berichten: 147
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:15
Locatie: Bergdam Centraal
Gegeven waarderingen: 53 keren
Ontvangen waarderingen: 103 keren
Contacteer:

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Clipmeneernl »

Welk scenario :thinking: ik heb niks aangepast :joy:
Routebouwer 't Zuiden van Nederland and scenario maker :halo:

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 406
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
Gegeven waarderingen: 166 keren
Ontvangen waarderingen: 911 keren
Contacteer:

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Frison »

Zojuist ook het scenario gereden van Breda naar Dordrecht en geen problemen onderweg, netjes op het juiste perron, één maal bij een rood sein de [Tab] gebruikt en bij Dordrecht sluit hij niet af en blijft op 0,57 km staan tot het stoppunt. Verder een leuk ritje. :wink:
Deze gebruikers waarderen Frison voor dit bericht:
Clipmeneernl
Gelukkig heb ik er geen verstand van en dat wil ik graag zo houden. :thinking:

Gebruikersavatar
Wadlopertje
Berichten: 92
Lid geworden op: 06 apr 2020, 20:31
Gegeven waarderingen: 273 keren
Ontvangen waarderingen: 39 keren

Re: Clipmeneer's scenario's

Bericht door Wadlopertje »

Ja Frison, welk spoor kom je binnen? 5a? Het moet 4a zijn als het goed is.

EDIT: Ben er nog even ingedoken en dit plaatje zegt genoeg denk ik (het rode lijntje van de spelerstrein):
Afbeelding

Dus even een "go via" toevoegen via spoor 4b zodat je netjes op 4a binnen komt.

En het rode sein is dan een geel sein geworden :sunglasses: :
Afbeelding
Routebouwer Groningen - Delfzijl

Plaats reactie

Terug naar “Scenario's”