Vraagje

Plaats hier alle andere onderwerpen welke niet in de onderstaande forums.
Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Vraagje

Bericht door joukie »

Beste,
Na crash w10 heb ik deze opnieuw moeten installeren. Toen Steam geïnstalleerd en TS2020 geïnstalleerd in Steam. Nu blijkt dat hij alleen de aangeschafte routes uit Steam heeft geïnstalleerd en alle andere routes etc. buiten Steam zijn niet meegenomen. Heb altijd een backup gemaakt maar weet nu even niet hoe ik deze toch wel kostbare gegevens terug kan krijgen. Wie kan een bejaarde helpen om dit op te lossen.

Bij voorbaat dank voor de reacties,

Gr.Sjouk

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

En heb je Steam enz. nu maar meteen op een andere schijf (bijv. D:) laten installeren ervan uitgaande dat Windows 10 op C: staat voor we verder gaan?
Dat heeft altijd zijn voordeel zoals in dit geval Windows 10 het om welke reden dan ook begeeft en Steam/Railworks niet opnieuw hoeft. :wink:
Laatst gewijzigd door Marklin op 18 jul 2021, 17:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

Kopieer uit je backup, de mapppen :Assets en Content naar de map waar deze beide mappen nu ook staan, dus naar: ...\SteamApps\common\RailWorks

Bij eventueel een vraag om bestanden te overschrijven, zeg je "ja"
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Nogmaals dank voor uw reacties maar is niet gelukt. Had voor de crash Steam al op de E-schijf (SSD) staan. Maar heb Steam dus weer geïnstalleerd op de E schijf maar neemt alleen de aangeschafte routes in Steam mee. Nu blijkt ook dat ik geen bacukup had maar wel de oude Steam waar volgens mij alles nog gewoon instaat zoals routes etc en alles van Chris. Dus nu is mijn vraag hoe krijg ik alles weer in TS2020


Gr.Sjouk.

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

Wat ik eerder al aangaf, zet dan uit je "oude steam" gewoon de Asset en Content mappen over de nieuwe installatie heen. Simpeler kan het niet. :wink:
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Beste Frison dank, ik heb dus de nieuwe Steam weer op de E schijf geplaatst dus ik weet nu niet wat de oude of nieuwe is.

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

Staat er dan nu 2x een Stream op je schijf?
Zo ja, kijk dan naar de Asset mappen en die waar is alles van CT in staat, is je oude versie
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Sorry maar snap ik niet.

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Mijn Steam map is nu 751 GB en vind daar maar eens wat u bedoeld. Is er niet een mogelijkheid om TS2020 te installeren via bestaande Steam op de e schijf

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

Nou, 751 Gb lijkt mij niet kloppen :joy:

Mijn hele Steam map is in 10 jaar tijd gegroeid tot 124 Gb. :wink:

Zie afbeelding voor de mappen waar je naar moet zoeken, en ja, ik het hier vandaan verder ook niet zien, dus je moer het echt zelf opzoeken.

De vraag is dus, heb je nu 2 of misschien wel meerdere (gezien die 751 Gb) Steam installaties ja of nee.

Afbeelding
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Ik denk inderdaad dat ik meerdere pogingen heb gedaan om TS2020 te plaatsen. Voor de crash gaf op een gegeven moment in TS ca. 93 GB aan dus dat zal wel kloppen denk ik

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

Nou, zoals je kan zien, staat er achter elke map een "Datum en Tijd"

Zoek nu eens naar de map "Steamapps" en kijk of je daar meerdere van bezit. De tijd en datum laten zie wat de laatste versie is.

Heb je die gevonden, zoek dan binnen de gevonden map naar de map "Common" en kijk ook daar naar de datum en tijd.

Op die manier kom je vanzelf bij de laatste versie en ook de oudste versie, waar waarschijnlijk nog een complete Assets en Content map staat.
Kopieer dus vanuit de oudste map, de genoemde mappen naar de nieuwste installatie, dan zou je alles weer moeten hebben.
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Vriendelijk dank voor uw hulp. Moet nu weg en ga er morgen mee aan de slag en houd u op hoogt nogmaals dank

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

joukie schreef:
19 jul 2021, 14:06
Had voor de crash Steam al op de E-schijf (SSD) staan. Maar heb Steam dus weer geïnstalleerd op de E schijf maar neemt alleen de aangeschafte routes in Steam mee.
Mijn Steam map is nu 751 GB
Nu blijkt ook dat ik geen bacukup had maar wel de oude Steam waar volgens mij alles nog gewoon instaat zoals routes etc en alles van Chris.
Hmm, zijn er al SSD schijven van 1 TB in de handel?, mja 751 GB is wel erg veel en dat alleen voor TS2021 plus wat er via steam is aangeschaft.
Kortom als daar alles van derde nog bijkomt zoals van Chris dan is zelfs een 1 TB schijf te klein.

Afijn vraag mij toch af wat je aan het vogelen ben geweest omdat je de Steam enz. mappen al op de E schijf had staan en was dat in zijn geheel niet nodig geweest om Steam enz. nog eens te laten instelleren.
Dan was een controle via Steam op TS2021 bestanden voldoende geweest.

Maar nu de vraag zoals Frison al zei, heb je nu bijv. een Steam - in een Steam map, of dubbele content c.q. assets mappen op je E schijf staan of zo?
Het komt er iig op neer dat het ergens niet goed zit volgens mij. :thinking:
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
RemkoH
Beheerder
Berichten: 332
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:00
1
Gegeven waarderingen: 70 keren
Ontvangen waarderingen: 176 keren

Re: Vraagje

Bericht door RemkoH »

Een map van 751 GB waar alleen TS content van Steam in zou zitten lijkt mij ook zeer onwaarschijnlijk.
Ik bezit 90% van alle TS content op Steam plus een heleboel 3rd party content en dan nog een enorme berg aan freeware routes en assets.
Zelfs mijn map is niet zo groot (al kom ik wel akelig in de buurt).
Marklin schreef:
19 jul 2021, 15:42
Hmm, zijn er al SSD schijven van 1 TB in de handel?
Er zijn al wel SSD's van 8TB en nog groter verkrijgbaar. Onbetaalbaar, maar dat terzijde.
Mijn TS staat op een 2 TB SSD samen met de nodige andere games.

* EDIT *

:face_with_monocle: Bij nadere controle blijk ik er al wel 22 GB overheen :astonished:
Maar nogmaals, dat is dus verreweg lang niet allemaal Steam content.
Oprichter van DutchSims, admin, moderator, tester, scenario bouwer, lua scripter
De lijst houdt niet op :crazy_face:

Afbeelding

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Een heel goedemorgen,
Ben blij dat ik volgens mij alles nog heb want daar zit heel veel geld in . Heb uw advies op gevolgd en het volgende gevonden. Railworks is 115 GB van 15/7,
Assets 93 GB 28/6 en Content 17.7 GB 6/7. Ik denk dat ik TS 2 maal op de C-schijf heb geplaatst en 1 X extra op de E-schijf, nu staat er geen TS meer op C-schijf. Nu durf ik even zonder uw hulp niet weer TS te plaatsen.Nu is mijn vraag hoe verder te handelen.

Gr.Sjouk.

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Afbeelding

Dit zit allemaal in Steam.

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Ok, heb je al eens vanaf de E schijf geprobeerd of TS2012 werkt?, want ik neem aan dat de snelkoppelingen op het bureaublad ontbreken.
Start dan eerst E:\Steam\steam.exe en vervolgens E:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Railworks.exe of Railworks64.exe

Edit/
Die Assets map die er tussen staat wat is daar de inhoud van?, zitten daar toevallig mappen in die bij Railworks horen dan hoort dat er niet te staan.
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

joukie schreef:
20 jul 2021, 07:10
Afbeelding

Dit zit allemaal in Steam.
Uitgaande van de afbeelding, ga ik er vsanuit dat dit allemaal backup bestanden zijn, want er klopt geen fluit van de mappen indeling voor Railworks.

Alles staat in : steam/steam/steamapps/commond/ en daar zie ik ok nog een Assets map en naast de rest ook nog een Railworksmap enz.


Dat gaat niet werken zo.

Zorg minimaal voor de volgende installatie:

HD/Steam/......

en zet dan op de plaats van HD je schijf en achter de / de volledige installatie van Railwoks. Daaronder ga je dan later de map common bekijken, waarin je dan oa een map Assets en een map Content ga terug zien. Kijk of je RW naar behoren start en voer daarna de eerder door mij gestelde actie uit met de oude Asset en Content mappen. Daarna werkt het weer en gooi je alle ovebodige bestanden uit de oude map weg, waarna je een backup kan maken.

Ben verder vandaag afwezig, maar zal je indien nodig later verder helpen.
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Inderdaad nu je het zegt Frison, als dat je originele Steam speel map is dan heb je een Steam map teveel, het zou dus E:/steam/steamapps/commond/ moeten zijn.
Kortom wat zit er in de eerste Steam map aan mappen of bestanden?
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Heb uw advies om steam.exe op te starten en er werd TS geladen en toen zag ik even dat ik alles terug had. Ben er toen uit gegaan en was alles weer weg.

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Ja zeg maar gewoon jij of je hoor, en hoe zit het met het bericht van Frison vanwege de dubbele Steam map?
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Afbeelding

Dit krijg ik na 1 X steam.


Afbeelding

dit is het volgende en dan naar steam.exe en dan krijg ik dus alleen de aanschaf in steam en al het andere niet, lastig ben ik he

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Ben de rest van ochtend weg i.v.m. controles ziekenhuis (oude man) maar ben er vanmiddag weer in de hoop dat je me verder kan helpen. Ben trouwens wel blij dat ik alles nog heb want heb daar toch wel voor meer dan 200 euro in zitten

Gr.Sjouk

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

joukie schreef:
20 jul 2021, 08:35
dit is het volgende en dan naar steam.exe en dan krijg ik dus alleen de aanschaf in steam en al het andere niet, lastig ben ik he
Oké succes, dus als ik het goed begrijp is het onderstreepte uit de citaat je tweede Steam map?
Afbeelding
Prettige reis

Plaats reactie

Terug naar “Algemeen”