Vraagje

Plaats hier alle andere onderwerpen welke niet in de onderstaande forums.
Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Afbeelding

Misschien heeft u hier iets aan, dit staat in mijn Railworks op de e-schijf

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

joukie schreef:
20 jul 2021, 13:12
Misschien heeft u hier iets aan, dit staat in mijn Railworks op de e-schijf
Hmm, daar hebben we op zich niet zo veel aan omdat dit maar een begin is van een veeeel langere mappen/bestanden Railworks map met 381 items terwijl het er bij mij maar 118 zijn.
Een ding kan ik er wel uit opmaken dat het een ongeorganiseerde bende is ofwel je hebt alles, maar dan ook echt alles door elkaar staan.
Want gezien je plaatje kan ik maar 5 mappen thuisbrengen, en wel Addins, Assets, Content, CTUninstallData en Data
De rest is allemaal opslag van Railworks bestanden die bijv. in een aparte Railworks Opslag map thuishoren.
En dat is maar het topje van de ijsberg van een veel langere map (381 items) die wij dus niet zien.

Kort gezegd wat er niet in hoort zou eruit geknipt moeten worden om het overzichtelijk te houden en plakken in een map bijv. genaamd E:/ Railworks Opslag

Afijn zie hier mijn Railworks map met een mappen en bestanden plaatje wat ietwat af kan wijken t.o.v. jou Railworks map:

Mappen -----------------------------------------> Bestanden
Afbeelding Afbeelding
Laatst gewijzigd door Marklin op 20 jul 2021, 14:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

oke duidelijk. Ik zou het nu even niet weten hoe dit op te lossen zonder dat ik alles kwijt ben en weer stomme dingen ga doen

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Tsja ze zullen niet direct kwaad kunnen maar het hoort er gewoonweg niet te staan zoals die (BXLT) mappen.
joukie schreef:
20 jul 2021, 08:15
Heb uw advies om steam.exe op te starten en er werd TS geladen en toen zag ik even dat ik alles terug had. Ben er toen uit gegaan en was alles weer weg.
Maar werkt TS2021 nu wel naar behoren of niet wat mij uit dit bericht niet helemaal duidelijk was?
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

TS2021 werkt naar behoren alleen de aangeschafte spullen van uit DLC Steam die werken maar alle aangeschafte NL routes en dan Chris die staan niet in de TS

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Juist, we gooien het eens over een andere boeg, zoek in E:/ eens op Railworks.exe (kan even duren)
Die zou normaal gesproken maar 1 keer mogen verschijnen, bij jou kan die maar zo 2 keer tevoorschijn komen.
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Afbeelding

Niet schrikken hoor

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

Alleen de middelste 2 staan op de juiste plaats maar dat zijn ook de oudste dus ik hok er op dat in die map alles nog compleet is.
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Wat ben ik blij dat je mij helpt, welke moet ik eventueel verwijderen

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Ja, nog gekker het zijn er van beide geen 2 maar zelfs 3
Het komt er op neer dat E:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Railworks.exe en Railworks64.exe de juiste zijn!
Probeer dus eerst eens E:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Railworks.exe te starten of dat werkt en hoe dat eruit ziet!
Ofwel degene met de dubbele Steam map die horen er sowieso niet in thuis plus mogelije mappen en bestanden waaronder de laatste install ....
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Als ik in steam naar railworks.exe ga en klik hierop dan heb ik alles weer terug

ik heb railworks.exe 2-3-2021 15:43 32 bits
railworks.exe 2-3-2021 15:43 64 bits in beide is alles weer zichtbaar.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Mooi, dan kun je eventueel van die 2 railworks.exe bestanden een snelkoppeling maken voor op je bureaublad.
En mochten ze er staan van je eerdere (verkeerde) install (en naar de verkeerde map verwijzen) die moet je eerst verwijderen.
Wat er mogelijk nog meer weg kan is aan jou ...
Want je hebt wellicht meerdere dubbele mappen en bestanden zoals je ervaren hebt bij de Railworks.exe (3 stuks) wat allemaal weg kan.
Het zal wat zoekwerk worden maar om schoon schip te krijgen zal dat toch moeten gebeuren als je net zo te werk gaat als bij de Railworks.exe zoektocht en krijg je meteen een zee aan ruimte erbij.
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Oja, heb je dit al eens uitgevoerd via Steam?
Ofwel mocht je een keer iets verwijderen wat niet zou mogen dan kun je altijd hier nog op terug vallen:

Afbeelding

Ps. dan moet je natuurlijk wel zorgen dat de mappen structuur op orde is, want anders word de verkeerde map gecontroleerd ...., dus de dubbele Steam map.
Laatst gewijzigd door Marklin op 20 jul 2021, 16:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Dank je vriendelijk voor alle hulp en hoop dat het gaat lukken nogmaals heel veel dank. ik ben geen held om dingen weg te gooien omdat ik veel te bang ben dat het weer fout gaat. Ik heb in principe ruimte genoeg op de e-schijf. Als het lukt met jou voorstel kan dat toch geen kwaad.

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Ja dat had ik volgens mij ook een keer gedaan maar die is denk ik ook naar e-schijf gegaan niet zo slim.

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Ik durf eigenlijk Steam er nogmaals op te zetten

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Die regel uit het laatste bericht snap ik ff niet helemaal, of ik lees hem verkeerd. :upside_down:
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Nu dat ik nu ts2020 opstart met railworks.exe en niet via steam

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Beste ik tref u misschein morgen ergens weer maar moet nu weg sorry

Gr.Sjouk

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

O zo, maar Steam draait toch op de achtergrond, staat Steam uit dan doet Railworks64.exe het toch niet?
En als je Railworks.exe start zonder dat Steam aanstaat dan start Steam toch ook?, bij mij althans.

Eens wat anders; als je nu om te proberen de tweede Steam map (de verkeerde) eens wijzigd naar bijv. Stoom wat gebeurd er dan en werkt het dan nog?
Dus de doorgestreepte Steam: E:\Steam\Steam\steamapps\common\RailWorks tijdelijk wijzigen naar Stoom.

Zou alles dan werken en goed zijn, en je hebt in die map geen opslag bestanden zitten, dan zou deze map volledig verwijderd kunnen worden
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Een heel goede middag,
Als ik je voorstel doe krijg ik deze melding dus dat werkt volgens mij niet.

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

O, wat zou ik graag eens wat op jouw drive(s) opschonen :rolling_eyes:

Maar goed, even het volgende. Ik neem aan, dat je nu op je bureaublad een snelkoppeling hebt staan, waarmee je Railworks start.
Als je die gebruikt, en je ziet alles wat je denkt te hebben, is dat dus de juiste installatie.

Klik daarom eens met de rechtermuisknop op die snelkoppeling, kies voor: "eigenschappen" en kijk wat er bij "doel" voor map aangegeven is.

Bijvoorbeeld dit: D:\Railworks\SteamApps\common\RailWorks\RailWorks64.exe -fastload

Je weet dan wat de juiste en volledig werkende installatie is en kan zodoende de andere 2 of 3 (?) installaties verwijderen. Dat voorkomt problemen en je hebt wat meer ruimte op je schijf.
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

joukie schreef:
21 jul 2021, 13:54
Als ik je voorstel doe krijg ik deze melding ......
Welke melding? :face_with_monocle:
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Afbeelding

Afbeelding

de bovenste is 64bit en onderste 32bit

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Ja, dat zou goed moeten wezen gezien het path. :wink:
Laatst gewijzigd door Marklin op 21 jul 2021, 14:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding
Prettige reis

Plaats reactie

Terug naar “Algemeen”