Vraagje

Plaats hier alle andere onderwerpen welke niet in de onderstaande forums.
Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

dat wil ik wel maar dan krijg je dit

Afbeelding

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Hmm ja, en als je Steam (en TS2021) afsluit kun je die map dan ook niet tijdelijk wijzigen?
Of heb je soms ook 2 of 3 Steam draaien of zo, mij verrast niets meer in die warboel? :joy:

Edit/
Kijk anders eens in Taakbeheer wat daar aan Stean staat en leeg is na afsluiten?
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Ja ik heb er inderdaad een grote puinhoop van gemaakt sorry.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Ja dat klopt iig aan Steam meldingen, tenminste als je Steam nog niet afgesloten hebt.
Denk jij dat Steam is afgesloten maar er staan nog meldingen in Taakbeheer dan draaien er minimaal 2.
Dan zou je die mogelijke andere via Taakbeheer moeten beëindigen.

Kortom de vraag; is Steam afgesloten en zie je geen meldingen meer?, zo niet dan wijzigen zoals gezegd.
Als dat lukt start dan Steam weer en kijk wat er gebeurd. (mogelijk krijg je een een of andere melding ...., zo ja welke?)
Laatst gewijzigd door Marklin op 21 jul 2021, 15:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

Simpel, start eerst je computer eens opnieuw op, dan wordt alles wat nu open staat gesloten.

Daarna kan je de niet gebruikte installatiemappen een fictieve naam geven.

Laats deze: E:\SteamApps\common\RailWorks a.u.b. intact!!!!!


Probeer nu nogmaals met de op het bureaublad aanwezige snelkoppelingen om Railworks te starten en controleer of je alles hebt.
Is dat zo, verwijder dan de installatiemappen waar je een fictieve naam aan hebt gegeven.

Heb je de mogelijkheid, en ruimte, kan je ze ook nog even elders parkeren, tot je het 100% zeker weer dat het weer werkt. :wink:
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Frison schreef:
21 jul 2021, 15:07
Simpel, start eerst je computer eens opnieuw op, dan wordt alles wat nu open staat gesloten.
Ja dat zou je denken, maar met joukie weet je het maar nooit want Steam heeft een optie dat het gelijktijdig opstart als je PC gestart word. :sweat_smile:
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Na nieuwe opstart komt steam niet meer voor in processen van taakbeheer dus bij opstarten start TS niet automatisch op

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

joukie schreef:
21 jul 2021, 15:17
Na nieuwe opstart komt steam niet meer voor in processen van taakbeheer dus bij opstarten start TS niet automatisch op
Daar had ik ook het volste vertrouwen in, want Steam start nooit automatisch op namelijk. :wink:
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Het wordt volgens mijn van kwaad tot erger, dit krijg ik nu opeens met dubbelklikken bureaublad van railworks.exe


Afbeelding

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

Dat kan gebeuren, het wil zeggen dat Steam niet doorgaat met laden van Railworks.
Ik heb dat al vanaf het begin zo staan. 2 snelkoppelingen op mijn bureaublad.
Steam alleen is namelijk nodig om met de editor te kunnen werken.

Maar, kijk in de map e:\steam en zoek daar naar steam.exe. Plaats hiervan ook een snelkoppeling op je bureaublad en start dat altijd als eerste op.
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

Ik zie trouwens op de afbeelding van je bureaublad al 3 snelkoppelingen staan voor RW en Steam, dat kan ook niet kloppen!
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Dank dat is gelukt. Gezien ik enorm bang voor nog meer puinhoop aan te richten werkt het met de koppelingen erg goed . Het is niet zoals het hoort maar iets een andere naam geven of verwijderen huiver ik erg. Als ik nu een nieuwe route o.i.d. wil aanschaffen waar dien ik dat dan te plaatsen. Heb altijd gedaan
e/steam/steamapps/common/railworks.

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

Een nieuwe route installeren kijkt meestal naar het installatiepath wat is opgeslagen in het register. Dat wordt dus automatisch bepaald.

Maar de standaard in jouw geval zou zijn:

E:\Steam/SteamApps\common\RailWorks\

Wil je objecten installeren, dan moet dat in: E:\Steam/SteamApps\common\RailWorks\Assets
en voor routes is dat: E:\Steam/SteamApps\common\RailWorks\Content.
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

Maar als je niets gaat verwijderen of een andere naam geeft, kan je in de toekomst enorme problemen krijgen als je een "vreemd programma" gaat gebruiken wat een verkeerd "installatiepath" gaat gebruiken. Ook is het de vraag, waar Steam zijn updates gaat plaatsen. Ik hoop voor je dat dat in het juiste path zal zijn.

Maar goed, als jij zo tevreden bent, zeg ik: succes met spelen. :wink:
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Ik wil jullie hartelijk danken voor de geweldige hulp. Nee ik durf echt niet iets herbenoemen of o.i.d.

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

joukie schreef:
21 jul 2021, 15:27
Het wordt volgens mijn van kwaad tot erger, dit krijg ik nu opeens met dubbelklikken bureaublad van railworks.exe
En kreeg je deze melding nadat je Steam had gewijzigd naar Stoom?
joukie schreef:
21 jul 2021, 16:20
Nee ik durf echt niet iets herbenoemen of o.i.d.
Nja, wie niet waagt wie niet wint, en even tijdelijk een naam wijzigen kan geen kwaad om te controleren wat die 2de Steam betreft.
Doet hij het in zijn geheel niet meer dan ga je weer terug.

Let op; als de 2de Steam je laatste (foute) installatie was denkt Steam nog steeds dat dit je map is waar vrijwel zeker updates, of iets koopt enz. naartoe zullen gaan zoals Frison al melde en loopt het nog meer in de soep! :thinking:
Of over ca. 2 maanden TS2022 als die nog komt ......
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Deze melding kreeg na poging herbenoemen

Afbeelding

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

Ga je het toch aandurven? :wink:

Start dan eerst even de computer opnieuw op en probeer het dan nog eens.
En niet in paniek raken als het dan niet meer werkt, dan doe je het in omgekeerde volgorde en zet de oude naam terug.
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Sebas1700
Berichten: 44
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:15
1
Gegeven waarderingen: 5 keren
Ontvangen waarderingen: 9 keren

Re: Vraagje

Bericht door Sebas1700 »

Is er niemand die joukie even via bijv. Teamviewer wil helpen?
Deze gebruikers waarderen Sebas1700 voor dit bericht:
joukie

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Dank maar moet net zo als gisteren altijd weg en ga trachten het morgen nog eens proberen ondanks hartelijke dank

Gebruikersavatar
joukie
Berichten: 103
Lid geworden op: 27 feb 2021, 15:09
Gegeven waarderingen: 11 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Vraagje

Bericht door joukie »

Een heel goedemorgen,
Het idee van Sebas1700 zou inderdaad, als men dat wil tenminste, de ideale oplossing zijn misschien. Als er "hulpverleners" zijn die dat eventueel willen doen ben ik vanmiddag weer aanwezig.

Gr.Sjouk(joukie)

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: Vraagje

Bericht door Marklin »

Nou dan draag ik het stokje over aan Sebas1700 die met dat voorstel kwam, mij zul je niet meer horen. :partying_face:
Succes.
Deze gebruikers waarderen Marklin voor dit bericht:
MarkA
Afbeelding
Prettige reis

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 873
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
1
Gegeven waarderingen: 345 keren
Ontvangen waarderingen: 1850 keren
Contacteer:

Re: Vraagje

Bericht door Frison »

Teamviewer is leuk voor kleine ingrepen, maar voor een complex uitzoekwerk als hier het geval is, is het beter dat lokaal uit te voeren.
Misschien is er in familie of vriendenkring wel iemand die ter plaatse wil helpen. :thinking:
Deze gebruikers waarderen Frison voor dit bericht:
MarkA
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else.

Sebas1700
Berichten: 44
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:15
1
Gegeven waarderingen: 5 keren
Ontvangen waarderingen: 9 keren

Re: Vraagje

Bericht door Sebas1700 »

Heel vreemd. Plots trekken de beide heren de handen ervan af.

Maak dan af waar jullie aan begonnen zijn.

NielsB_
Berichten: 126
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:07
1
Gegeven waarderingen: 128 keren
Ontvangen waarderingen: 274 keren

Re: Vraagje

Bericht door NielsB_ »

Ik moet toegeven dat ik dat verre van raar vind.

Er zit een wezenlijk verschil tussen iemand via een forum helpen of iemand met Teamviewer helpen. Ik heb niet alle antwoorden in dit draadje gelezen, maar ik zie op de paar screenshots die ik heb gezien dat het wel echt goed kapot is, bijvoorbeeld getuige de 3 Railworks.exe bestanden, de Railworks map die vol staat met dingen die in de Assets of Content map horen, of überhaupt niet goed uitgepakt zijn en de ene keer kijken we naar E:/Steam, dan weer naar E:/Steam/Steam, een enkele keer zelfs E:/Steam/Steam/Steam (?).

Het is precies wat Frison aangeeft, dit is een dermate complex probleem dat je dat beter gewoon iemand in je directe omgeving kan vragen. Persoonlijk zou ik er zelfs voor kiezen om gewoon helemaal opnieuw te beginnen, en dan zorgen dat alles wel op de juiste plek beland.

En om maar niet te beginnen over het feit dat alle hulp hier vrijwillig wordt aangeboden... vind het dan heel flauw zo'n opmerking te merken richting leden die tot nu toe hun uiterste best hebben gedaan het probleem op te lossen en geen tijd/zin hebben vele uren te besteden om iets via teamviewer op te lossen.

En richting Joukie, ik zou zeggen, verwijder de hele steam installatie, installeer Steam en TS opnieuw, download de routes die je wil en loop de handleidingen opnieuw door. Zo ben je ook meteen van al je onnodige assets af :)
Deze gebruikers waarderen NielsB_ voor dit bericht (totaal 2):
FrisonMarkA

Plaats reactie

Terug naar “Algemeen”