De Toekomst van MyRailDreams

Plaats hier alle andere onderwerpen welke niet in de onderstaande forums.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marc D.
Berichten: 126
Lid geworden op: 06 jul 2020, 22:00
2
Gegeven waarderingen: 85 keren
Ontvangen waarderingen: 706 keren

De Toekomst van MyRailDreams

Bericht door Marc D. »

In de lange tijd dat ik bezig ben met het creëren van treintjes en andere dingen voor Train Simulator ben ik op meerdere forums (fora?) actief geweest. Ik ben begonnen in de tijd van MSTS op het oude Christrains forum en zo uiteindelijk terecht gekomen bij railsim.nl en verder door gegaan naar treinpunt.nl, Dutchrail.eu, Coha.nl, dutchsims.nl en simtogether.com. Bij Railsim waren er zelfs een paar bijeenkomsten voor ontwikkelaars en gebruikers georganiseerd door de webbeheerder. Allemaal websites waar ik met plezier kwam :loveit:.

Websites groeien of degraderen, komen en gaan :cry:. Het voortbestaan en de bezoekersaantallen van een website moet niet afhankelijk zijn van de geplaatste assets maar door het levendig zijn door activiteiten van creatieve zielen. Wanneer er op een website nog weinig topics worden geopend is het aan mij om deze minder te bezoeken en geen topics en assets meer te plaatsen, ongeacht of het ooit een leuke website was. Als webbeheerder mag je hier bedenkingen bij hebben of het niet leuk vinden maar dat zal gerespecteerd moeten worden. Het is niet zo dat ik iets tegen de website zelf of de medewerkers heb en ze opeens niet meer aardig vind :smile:.

Mijn creaties maak ik ten eerste voor mezelf in mijn eigen tempo en volgens eigen inzichten :face_with_monocle:. Wanneer ik er tevreden over ben deel ik dat met alle plezier met de gemeenschap op websites of forums van mijn keuze :beer:. Ik vraag er geen vergoeding voor en je kunt het nemen voor eigen gebruik of het laten voor wat het is. Je kunt en mag gefundeerde kritiek uiten maar wat ik ermee doe is aan mijzelf.

Mijn bijdragen in de vorm van freeware assets zijn soms nog niet helemaal stabiel :beer: en daarom wil ik de lijntjes kort zo kort mogelijk houden voor feedback. Als ontwikkelaar heb ikzelf de vrijheid om mijn creaties te plaatsen waar mij dat uitkomt en ben ik niemand verantwoording verschuldigt als het niet op andermans websites geplaatst word. Het informeren of uploaden op andere websites of fora waar merendeel dezelfde forumgebruikers zitten en waar weinig activiteit meer is wil ik, door alle extra tijd die hiermee gemoeid is, voorkomen. Mijn tijd is ook beperkt en wil ik niet verspillen met dezelfde vragen op verschillende forums te beantwoorden.

Er is zelfs door Fabian een topic geschreven over copyright en auteursrechten en hoe met free- of payware om te gaan :clap:.

Als een beheerder van één van die websites dan onder zijn naam een download aanbiedt van mijn freeware assets zonder mijn toestemming of medeweten, nota bene onder een andere mapnaam dan het origineel :angry:, heb ik het recht om daar bezwaar tegen aan te tekenen en hem op een normale manier, met uitleg waarom, vragen om deze te verwijderen :halo:. Waarom dit als een belediging word ervaren is mij een raadsel :astonished: maar het blijkt dat ik om deze reden in "beperking" ben geplaatst omdat mijn bezwaar als "not done" word beschouwd. Triest is dat zijn beweegredenen gebaseerd zijn op een aantal jaren geleden en wat hij allemaal heeft betekend in deze wereld en nog gaat betekenen in de toekomst :thinking:.

Ik heb vaker op forums gezien dat webmasters met een te groot ego of psychische instabiliteit hun forumgebruikers voor hun mening of miscommunicatie kleineren, bannen en zelfs hun account en bijdragen wissen :frowning:. Maar ook sommige forumgebruikers doen maar wat ze willen :frowning:. Het continu moeten reageren op elk topic om, tegen gemaakte afspraken in, links te geven van mijn offline gehaalde assets naar plekken die er eigenlijk al niet meer geweest hadden moeten zijn. Schoenmaker blijf bij je leest denk ik dan :wink:.

Wanneer er zo word omgegaan met mensen, normen en waarden en assets gaat de lol er wel een beetje van af :thinking:. Een hobby die uitmond in het jezelf moeten verdedigen is geen hobby meer. Daarom heb ik besloten maar weer wat afstand te gaan nemen van de forums en de hobby voorrang te geven ten opzichte van forums. Wanneer ik iets aan te bieden heb zal dat alleen nog hier op dutchsims.nl zijn. Ik wil mijn hobby niet laten verpesten door de mensen die zich naar aanleiding van het bovenstaande aangesproken voelen.

.
Deze gebruikers waarderen Marc D. voor dit bericht (totaal 29):
peerklotaRemkoHDanieljoukieLouke1968simonewerroFrisonRob JansenRcA51Patrick en 19 andere gebruikers

Gebruikersavatar
KerAp
Berichten: 72
Lid geworden op: 12 mei 2020, 19:57
2
Locatie: uit je mouw
Gegeven waarderingen: 33 keren
Ontvangen waarderingen: 60 keren

Re: De Toekomst van MyRailDreams

Bericht door KerAp »

Misschien is het een idee om je eigen website/blog te openen en je downloads exclusief daar aan te bieden? Zo ga ik het te zijner tijd ook doen, als ik zover ben.

jpvdveer
Berichten: 234
Lid geworden op: 06 apr 2020, 11:00
2
Gegeven waarderingen: 70 keren
Ontvangen waarderingen: 71 keren

Re: De Toekomst van MyRailDreams

Bericht door jpvdveer »

Helaas leert de ervaring dat eigen websites van ontwikkelaars de neiging hebben om na een tijdje vaak ook weer te verdwijnen - ze zijn niet gratis, servers crashen, rekeningen worden op een gegeven moment niet meer betaald etc. Een aantal assets in Engeland en Duitsland zijn op die manier verloren gegaan, hetgeen voor alle betrokkenen uiteindelijk toch erg jammer is.
Deze gebruikers waarderen jpvdveer voor dit bericht:
RemkoH

Plaats reactie

Terug naar “Algemeen”