Loco Swap

Plaats hier alle andere onderwerpen welke niet in de onderstaande forums.
Plaats reactie
simonewerro
Berichten: 21
Lid geworden op: 26 apr 2020, 14:15
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 9 keren

Loco Swap

Bericht door simonewerro »

Hallo luitjes,

Op rail-sim.de is een nieuw programma, genaamd Loco Swap, gepresenteerd die het mogelijk maakt om op een eenvoudige manier materieel in scenario's te wisselen. Het programma bevindt zich in een ontwikkelingsfase maar bij gebruik blijkt het wisselen van materieel wezenlijk eenvoudiger te gaan dan bij RW Tools. Een aanrader.
https://rail-sim.de/forum/filebase/entr ... -tauschen/

Veel plezier ermee,

Erik

Rob
Berichten: 43
Lid geworden op: 07 apr 2020, 07:45
Gegeven waarderingen: 26 keren
Ontvangen waarderingen: 3 keren

Re: Loco Swap

Bericht door Rob »

Ziet er interessant uit. Bedankt voor de tip!

jpvdveer
Berichten: 155
Lid geworden op: 06 apr 2020, 11:00
Gegeven waarderingen: 48 keren
Ontvangen waarderingen: 37 keren

Re: Loco Swap

Bericht door jpvdveer »

Ik heb het geprobeerd en kan het eveneens sterk aanbevelen - veel sneller en gebruiksvriendelijker dan materieel te wisselen in TS-Tools. TS-Tools kan natuurlijk veel meer, maar voor het wisselen van materieel in scenarios gebruik ik voortaan Locoswap.

Meest recente versie hier:

https://github.com/dodo0822/LocoSwap/re ... .0.3.3.zip

Rob
Berichten: 43
Lid geworden op: 07 apr 2020, 07:45
Gegeven waarderingen: 26 keren
Ontvangen waarderingen: 3 keren

Re: Loco Swap

Bericht door Rob »

Oh da’s mooi. Heeft dit programma het scenario ook sneller geopend dan TS Tools? Mijn ervaring met TS Tools is dat het best een poosje kan duren eer het een scenario met veel materieel geopend heeft.

jpvdveer
Berichten: 155
Lid geworden op: 06 apr 2020, 11:00
Gegeven waarderingen: 48 keren
Ontvangen waarderingen: 37 keren

Re: Loco Swap

Bericht door jpvdveer »

Ja het gaat razendsnel.

Rob
Berichten: 43
Lid geworden op: 07 apr 2020, 07:45
Gegeven waarderingen: 26 keren
Ontvangen waarderingen: 3 keren

Re: Loco Swap

Bericht door Rob »

Werkt inderdaad fantastisch. Veel duidelijker dan de manier in TS Tools. Zelfs de officiële content van RSC en DTG wordt weergegeven. Een enorme vooruitgang is dit.

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 648
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 251 keren
Ontvangen waarderingen: 365 keren

Re: Loco Swap

Bericht door Marklin »

Ja idd Rob, kan niet achterblijven en dacht laten we het ook eens proberen.
Maar zoals gezegd laad een scenario in een paar sec. :stuck_out_tongue:
Nu nog de uitvoer of het zijn werk goed doet en later zal blijken als het toegepast word, maar dat even terzijde.
Afbeelding
Prettige reis

Rob
Berichten: 43
Lid geworden op: 07 apr 2020, 07:45
Gegeven waarderingen: 26 keren
Ontvangen waarderingen: 3 keren

Re: Loco Swap

Bericht door Rob »

Ja hoor. De uitvoering ervan is ook in orde. Werkt perfect.
Ik heb een paar scenario’s aangepast en kreeg niet meer allerlei foutmeldingen die ik soms had. Geen idee of dat hier iets mee te maken heeft...

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 648
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 251 keren
Ontvangen waarderingen: 365 keren

Re: Loco Swap

Bericht door Marklin »

Toen ik Deze Thread eens las zag ik oa. dat dit ook mogelijk is; Wissel locomotief voor wagon / wagon voor locomotief. (in het Duits)
Nou daar moet je bij TS_Tools niet mee aankomen al heb lk dit nog niet getest met Locoswap. :wink:
En zoals Rob al aangaf met "officiële content van RSC en DTG wordt weergegeven" betekend dit meest .AP bestanden.
Afbeelding
Prettige reis

Rob
Berichten: 43
Lid geworden op: 07 apr 2020, 07:45
Gegeven waarderingen: 26 keren
Ontvangen waarderingen: 3 keren

Re: Loco Swap

Bericht door Rob »

Ook als je de .ap bestanden uitpakt, zie je ze nog niet in TS Tools. Voor Locoswap maakt dat geen verschil.

Gebruikersavatar
RemkoH
Beheerder
Berichten: 232
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:00
Gegeven waarderingen: 29 keren
Ontvangen waarderingen: 115 keren

Re: Loco Swap

Bericht door RemkoH »

Een AP-file in z'n geheel uitpakken maakt de content weldegelijk zichtbaar in TS_Tools.
Je zou alleen AP-files niet moeten willen uitpakken.
Hooguit een enkele file daaruit ten behoeve van een repaint of iets dergelijks.

AP-files zijn de officiële files vanuit Steam en dus de enige die eventueel geupdate worden en bij een bestandscontrole met de Steamclient gecontroleerd worden.
Maar de game zal eerst uitgepakte mappen en bestanden (die mogelijk gewijzigd zijn) inladen en dezelfde inhoud uit een AP-file vervolgens overslaan.
Vragen om problemen dus en niet uitpakken als er geen gegronde reden toe is!
Oprichter van DutchSims, admin, moderator, tester, scenario bouwer, lua scripter
De lijst houdt niet op :crazy_face:




Rob
Berichten: 43
Lid geworden op: 07 apr 2020, 07:45
Gegeven waarderingen: 26 keren
Ontvangen waarderingen: 3 keren

Re: Loco Swap

Bericht door Rob »

RemkoH schreef:
30 sep 2020, 12:35
Hooguit een enkele file daaruit ten behoeve van een repaint of iets dergelijks.
Dat is inderdaad de reden waarom ik ze uitpak. Maar je moet een .ap toch in z’n geheel uitpakken om bij dat Geopcdx te kunnen?

Gebruikersavatar
RemkoH
Beheerder
Berichten: 232
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:00
Gegeven waarderingen: 29 keren
Ontvangen waarderingen: 115 keren

Re: Loco Swap

Bericht door RemkoH »

Rob schreef:
30 sep 2020, 12:53
Maar je moet een .ap toch in z’n geheel uitpakken om bij dat Geopcdx te kunnen?
Nergens voor nodig als je bijv. 7-zip of winrar gebruikt om de AP-file te openen.
Daarmee kunnen je prima individuele mappen of bestanden uitpakken.
Oprichter van DutchSims, admin, moderator, tester, scenario bouwer, lua scripter
De lijst houdt niet op :crazy_face:




Rob
Berichten: 43
Lid geworden op: 07 apr 2020, 07:45
Gegeven waarderingen: 26 keren
Ontvangen waarderingen: 3 keren

Re: Loco Swap

Bericht door Rob »

Ik gebruik dat 7z inderdaad maar zie meestal maar 1 groot ap bestand waar dan alles in zit. Of bedoel je dat ik dat ap bestand tijdelijk ergens anders moet uitpakken?

Gebruikersavatar
Rob Jansen
Oprichter
Berichten: 338
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:00
Locatie: Op vele plekken :)
Gegeven waarderingen: 101 keren
Ontvangen waarderingen: 93 keren
Contacteer:

Re: Loco Swap

Bericht door Rob Jansen »

Nog even een paar tips op de bovenstaande:

Soms zie je handleidingen waarbij expliciet wordt gemeld dat je een .ap volledig moet uitpakken, dit is overbodig en kan ervoor zorgen dat updates voor inhoud van Steam bijvoorbeeld niet goed verwerkt worden.
Reden is dat de game eerst de losse bestanden leest en daarna pas het .ap bestand. Dus de update kan wel voltooid zijn, maar niet zichtbaar vanwege dat je oude bestanden hebt.

Soms heb je 'batch' bestanden die dit voor je doen bij repaints zitten (voornamelijk oudere van bijvoorbeeld DP Simulation), volg de handleiding om het handmatig te doen, houd je ook een scheone installatie.

Soms zie je ook dat mensen het .ap bestand verkeerd hebben uitgepakt (dus uitpakken in een submap, waardoor er een mapnaam komt zoals het .ap bestand benoemd is met daarin de inhoud).
Bijvoorbeeld Academy:
- \Assets\DTG\Academy\AcademyAssets\*
Hierdoor kunnen mensen die het wel goed hebben staan foutmeldingen krijgen, omdat de game vervolgens zoekt in die map terwijl die niet bij anderen bestaat.

Een .ap bestand is in feit niks anders dan een regulier .zip bestand zonder compressie erop.

Dus, pak alleen de desbetreffende bestanden direct uit de .ap (open met 7-zip bijvoorbeeld en extraheer alleen de bestanden welke nodig zijn door de mappen door te klikken) en plaats ze waar nodig, Train Simulator zoekt zelf naar de rest van de bestanden.
Afbeelding

Oprichter van DutchSims en Twitch Streamer elk weekend vanaf 19.30u
Vind hier meer informatie over RJ's World of Simulation

simonewerro
Berichten: 21
Lid geworden op: 26 apr 2020, 14:15
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 9 keren

Re: Loco Swap

Bericht door simonewerro »

een nieuwe versie is beschikbaar
https://rail-sim.de/forum/filebase/entr ... -tauschen/

Gr Erik
Deze gebruikers waarderen simonewerro voor dit bericht:
Marklin

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 648
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 251 keren
Ontvangen waarderingen: 365 keren

Re: Loco Swap

Bericht door Marklin »

Dank voor de hint. :smile:
Wat kan ik eigenlijk met de "Link für den Quellcode" die bovenaan staat al je op de link hebt geklikt? :thinking:
Afbeelding
Prettige reis

jpvdveer
Berichten: 155
Lid geworden op: 06 apr 2020, 11:00
Gegeven waarderingen: 48 keren
Ontvangen waarderingen: 37 keren

Re: Loco Swap

Bericht door jpvdveer »

Ik neem aan dat het programma open source is, wat betekent dat iedereen de code mag downloaden en er zelf mee verder mag werken, alternatieve versies kan ontwikkelen etc. Tenzij programmeren je passie is kan je er dus niks mee.

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 648
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 251 keren
Ontvangen waarderingen: 365 keren

Re: Loco Swap

Bericht door Marklin »

Oké, nee van programmeren heb ik geen kaas gegeten.
Ofwel dat weten wij dan ook weer en laat ik verder links liggen. :wink:
Afbeelding
Prettige reis

simonewerro
Berichten: 21
Lid geworden op: 26 apr 2020, 14:15
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 9 keren

Re: Loco Swap

Bericht door simonewerro »

Ik moet zeggen dat ik ook geen kaas van programmeren heb gegeten. Ik denk dat degene die dat wel hebben, hier iets mee kunnen. Ik gebruik dat verder ook niet. Ik gebruik alleen het programma en het feit dat je nu ook zaken kunt toevoegen en/of verwijderen en ook zelf treinsamenstellingen kunt opslaan en kunt wisselen een mooie toevoeging is.

Gr Erik

Plaats reactie

Terug naar “Algemeen”