[Fictief] Ontwikkelingen 't IJdammerland

Hier vind je alle onderwerpen over routes die in aanbouw of uitgebracht zijn.
NielsB_
Berichten: 126
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:07
1
Gegeven waarderingen: 128 keren
Ontvangen waarderingen: 274 keren

Re: [Fictief] Ontwikkelingen 't IJdammerland

Bericht door NielsB_ »

De reden dat je deze consist niet in game ziet is waarschijnlijk vanwege het feit dat je de DCR Thalys niet hebt(?). Treinen die je niet hebt worden namelijk niet ingeladen en zal je daardoor ook niet zien. De reden dat TS Tools/Locoswap deze nog wel zien is omdat ze wel opgeslagen zijn in de scenario.bin, maar TS zelf herkent dat je de trein niet bezit en laadt hem daarna gewoon simpelweg niet in.
Deze gebruikers waarderen NielsB_ voor dit bericht:
Jepparama

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: [Fictief] Ontwikkelingen 't IJdammerland

Bericht door Marklin »

Nou waar of die Thalys inzit weet ik ff niet maar als dat een AP bestand is ziet TS_Tools hem iig niet.
Met LocoSwap is dat volgens mij anders, die kan AP bestanden wel lezen of heb ik dat mis?
Afbeelding
Prettige reis

dutchman
Berichten: 68
Lid geworden op: 16 aug 2020, 17:57
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 9 keren

Re: [Fictief] Ontwikkelingen 't IJdammerland

Bericht door dutchman »

Hallo NielsB en Marklin,

Ik had de ap file waar mijn TGV inzit eerst uitgepakt.
Als ik het goed begrijp kan je een trein die je niet bezit (TGV DCR Thalys), wel in TSTools of LocoSwap wijzigen in een die je wel bezit (TGV Duplex), maar TS vind de nieuwe trein niet.
Lijkt me ook wel logisch bij nader inzien, de gegevens van de driver van de missende trein zijn toch ook weg?

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: [Fictief] Ontwikkelingen 't IJdammerland

Bericht door Marklin »

Als je de AP hebt uitgepakt zou het moeten werken om een missend treinstel te vervangen met hetgeen je hebt.
Daar staat TS verder helemaal buiten, de gegevens zitten toch in het scenario bestand verwerkt.
En met deze verwisseling zorg je ervoor dat het scenario is gerepareerd van missende gegevens als dat iig goed is uitgevoerd. :wink:
Als TS na vervangen het niet kan vinden is er iets niet goed gegaan, bijv. met de loc waar de machinist enz. op staat of zo.
Afbeelding
Prettige reis

dutchman
Berichten: 68
Lid geworden op: 16 aug 2020, 17:57
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 9 keren

Re: [Fictief] Ontwikkelingen 't IJdammerland

Bericht door dutchman »

Ha Marklin,

Oke, dan gaat er iets anders fout. Onderstaand de situatie met de missende TGV

Afbeelding

Dan aangepast met de TGV welke ik heb

Afbeelding

En dan toch de foutmelding bij opstarten scenario
Afbeelding

Maar goed ik geef F2 en kan gaan rijden. Ik ben alleen altijd nieuwsgierig wat er niet goed gaat.

Groetjes van Rob

dutchman
Berichten: 68
Lid geworden op: 16 aug 2020, 17:57
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 9 keren

Re: [Fictief] Ontwikkelingen 't IJdammerland

Bericht door dutchman »

Even een aanvulling, ik heb gekeken in de ScenarioProperties (na wijziging) en daar staat nog het oude pad in naar de TGV die ik niet heb.

Dus dat gaat niet goed :rolling_eyes:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: [Fictief] Ontwikkelingen 't IJdammerland

Bericht door Marklin »

Ja het bovenste is duidelijk, wat mij opvalt is dat er 1 (power car B) van de 8 wel goed zou zijn want die staat niet in de lijst als missend.
Heb er geen verklaring voor en je hebt het met LocoSwap gedaan, maar als je het nu eens met TS_Tools probeerd?
En/of anders handmatig gezien het laatste plaatje wat je met TS_Tools kunt doen door het te wijzigen naar de Duplex .....
Je moet natuurlijk wel het goede path aanhouden, mja dat weet je zelf ook wel. :wink:
Afbeelding
Prettige reis

dutchman
Berichten: 68
Lid geworden op: 16 aug 2020, 17:57
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 9 keren

Re: [Fictief] Ontwikkelingen 't IJdammerland

Bericht door dutchman »

Ha Marklin,
Na handmatig de ScenarioProperties aangepast te hebben vond TS mijn TGV nog steeds niet.

Uiteindelijk zag ik dat in de Engine map van de PowerCar geen .xml zat.
.xml veranderd in .bin en het was opgelost. :thumbsup:

Afbeelding

Ik dank je weer voor jouw assistentie. Inderdaad LocoSwap kan de .ap gewoon lezen.

Groetjes van Rob

Gebruikersavatar
Marklin
Berichten: 1101
Lid geworden op: 05 apr 2020, 16:34
1
Locatie: Hart van Nederland
Gegeven waarderingen: 443 keren
Ontvangen waarderingen: 553 keren

Re: [Fictief] Ontwikkelingen 't IJdammerland

Bericht door Marklin »

Mooi, en zoals het spreekwoord luid: "de aanhouder wint" :stuck_out_tongue: (je wint als je maar lang genoeg blijft proberen)
Afbeelding
Prettige reis

dutchman
Berichten: 68
Lid geworden op: 16 aug 2020, 17:57
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 9 keren

Re: [Fictief] Ontwikkelingen 't IJdammerland

Bericht door dutchman »

Deze blushelikopter zal weinig kunnen betekenen voor de brand. :joy:

Afbeelding

Groetjes van Rob

Plaats reactie

Terug naar “Routes”