Dit is een "Perronseinpaal".
Dit sein staat beschreven in het seinreglement uit 1965, boek C5202. Het betreft de seinnummers 246 en 247. De betekenissen heb ik letterlijk overgetikt (mag dat ivm copyright?)
Dit sein geldt voor treinbewegingen.
Als het bord evenwijdig aan het spoor gedraaid is, of bij nacht een melkwit licht brandt (sein 247): Voorbijrijden toegestaan
Als het rode bord getoond wordt, bij nacht een rood licht (sein 246): De trein moet, als deze het spoor berijdt, waarvoor dit sein geldt, voor het sein tot stilstand gebracht worden. Bij verandering van het beeld in sein 247 mag, als de trein nog niet langszij een perron is gekomen, verder gereden worden tot langs het perron. Sein 246 mag niet getoond worden, als de machinist niet met de verplichting tot stoppen bekend is.
Ik ken het zelf ook niet, ik zie het voor het eerst. Maar als ik de betekenissen zo lees, denk ik dat het vergelijkbaar is met de middenvoetbrugseinen in Amsterdam. Om dus een perronspoor in tweeën te delen, en daarmee meer treinen langs het perron te laten komen.
In het seinreglement die ik heb, staat een kruis buiten de kantlijn bij deze seinen, en zullen deze seinen op een gegeven moment vervallen zijn ná het uitbrengen van dit boek.