Probleem met het uitvoeren van het installatiebestandbestand - Fictiva

Plaats hier als je tegen problemen aanloopt met het installeren van Add-Ons, gebruik ervan, enz.
Lees eerst de stickies voordat je een nieuwe vraag stelt.
Plaats reactie
Hans Weverling
Berichten: 164
Lid geworden op: 16 apr 2020, 13:43
2
Gegeven waarderingen: 416 keren
Ontvangen waarderingen: 45 keren

Probleem met het uitvoeren van het installatiebestandbestand - Fictiva

Bericht door Hans Weverling »

Waarom kan ik de route Fictiva van Koplopermau niet openen met het exe bestand? Ik krijg steeds een foutmelding.

Gebruikersavatar
Blivius92
Moderator
Berichten: 49
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:00
2
Gegeven waarderingen: 10 keren
Ontvangen waarderingen: 5 keren
Contacteer:

Re: routes installeren...

Bericht door Blivius92 »

Hallo Hans,

welke foutmelding krijg je dan?
Afbeelding


Simulatie youtuber: Youtube Twitch
Dutchsims moderator

Hans Weverling
Berichten: 164
Lid geworden op: 16 apr 2020, 13:43
2
Gegeven waarderingen: 416 keren
Ontvangen waarderingen: 45 keren

Re: Probleem met het uitvoeren van het installatiebestandbestand - Fictiva

Bericht door Hans Weverling »

Hallo Blivius, ik krijg de volgende foutmelding: "Kan geen toegang krijgen tot het opgegeven apparaat, pad of bestand. Mogelijk hebt u niet de juiste toegangsmachtigingen voor het item". Dit is in al die jaren voor de eerste keer dat ik zo'n melding krijg. Ik ben erg benieuwd wat hier aan de hand is.

Gebruikersavatar
Blivius92
Moderator
Berichten: 49
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:00
2
Gegeven waarderingen: 10 keren
Ontvangen waarderingen: 5 keren
Contacteer:

Re: Probleem met het uitvoeren van het installatiebestandbestand - Fictiva

Bericht door Blivius92 »

Hallo Hans,

Kan je met de rechtmuisknop op het bestand klikken en dan kiezen voor "Uitvoeren als Administrator".
En kijken of dat werkt?
Afbeelding


Simulatie youtuber: Youtube Twitch
Dutchsims moderator

Hans Weverling
Berichten: 164
Lid geworden op: 16 apr 2020, 13:43
2
Gegeven waarderingen: 416 keren
Ontvangen waarderingen: 45 keren

Re: Probleem met het uitvoeren van het installatiebestandbestand - Fictiva

Bericht door Hans Weverling »

Dan krijg ik dezelfde foutmelding

Gebruikersavatar
Blivius92
Moderator
Berichten: 49
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:00
2
Gegeven waarderingen: 10 keren
Ontvangen waarderingen: 5 keren
Contacteer:

Re: Probleem met het uitvoeren van het installatiebestandbestand - Fictiva

Bericht door Blivius92 »

Hans,

Heb jij nog meerdere accounts op je computer of ben jij altijd de administrator op het systeem geweest?
Afbeelding


Simulatie youtuber: Youtube Twitch
Dutchsims moderator

Hans Weverling
Berichten: 164
Lid geworden op: 16 apr 2020, 13:43
2
Gegeven waarderingen: 416 keren
Ontvangen waarderingen: 45 keren

Re: Probleem met het uitvoeren van het installatiebestandbestand - Fictiva

Bericht door Hans Weverling »

Ik ben de enige. Ik snap iets niet. In het verleden heb ik deze route probleemloos geïnstalleerd via TreinPunt.NL. Waar zit dan de fout?

Gebruikersavatar
MarkA
Moderator
Berichten: 238
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:00
2
Gegeven waarderingen: 161 keren
Ontvangen waarderingen: 388 keren

Re: Probleem met het uitvoeren van het installatiebestandbestand - Fictiva

Bericht door MarkA »

Zou je eens een schermafbeelding kunnen plaatsen van wat er nu precies mis/fout gaat ?
DutchSims.nl
Voor én door de Nederlandse Community :smile:

Gebruikersavatar
Frison
Berichten: 1785
Lid geworden op: 04 apr 2020, 18:09
2
Gegeven waarderingen: 812 keren
Ontvangen waarderingen: 4424 keren
Contacteer:

Re: Probleem met het uitvoeren van het installatiebestandbestand - Fictiva

Bericht door Frison »

Ik heb versie 2.2 (wist niet dat die er al was) gedownload en geinstalleerd zonder problemen.

Wat er wel gebeurd is bij opstarten een melding dat het een onbekend bestand is (waarschijnlijk door Avast) maar kies je dan alsnog voor installeren, dan zoekt hij zelf de oude installatie op en plaats die daar 2.2 overheen.

Gaar het bij jou daar soms fout, heb je nog geen oude versie geinstalleerd staan soms of heb je RW helemaal ergens anders geinstalleerd?

Bij het ontbreken van een oudere versie, kan je proberen die eerst te installeren.
In het geval dat RW verplaatst is, zal je zelf even moeten opletten op het "pad" wat de .exe zelf opgeeft. Als dat niet meer bestaat of niet klopt kan je ook deze melding krijgen.

Als laatste kan het zo zijn, dat je hele RW map beschermd is, en dat je er als gebruiker geen eigenaar van bent. In dat geval kan je hier lezen hoe je dat op kan lossen.

https://winaero.com/blog/how-to-take-ow ... indows-10/
Gelukkig heb ik er geen verstand van, en dat wil ik graag zo houden.

If ... Then ... Else

Hans Weverling
Berichten: 164
Lid geworden op: 16 apr 2020, 13:43
2
Gegeven waarderingen: 416 keren
Ontvangen waarderingen: 45 keren

Re: Probleem met het uitvoeren van het installatiebestandbestand - Fictiva

Bericht door Hans Weverling »

Waar haal ik de oudere versie vandaan? Bij SimTogether zijn alleen nog wat scenario's te downloaden. De route zelf is daar al verdwenen.

Gebruikersavatar
DutchDriver
Moderator
Berichten: 180
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:00
2
Locatie: Connexxion Valleilijn
Gegeven waarderingen: 94 keren
Ontvangen waarderingen: 274 keren
Contacteer:

Re: Probleem met het uitvoeren van het installatiebestandbestand - Fictiva

Bericht door DutchDriver »

Er is geen oudere versie. Zie hier voor meer informatie over de mogelijke melding die je hebt gehad. Als je het bestand opent en de foutmelding met het knopje PrtScn even in Paint kopieert, vervolgens hier upload en laat zien dan kunnen we eens bekijken wat er precies aan de hand is. :smile:
Het is allemaal niet makkelijk. Maar samen komen we er wel.
Afbeelding

Hans Weverling
Berichten: 164
Lid geworden op: 16 apr 2020, 13:43
2
Gegeven waarderingen: 416 keren
Ontvangen waarderingen: 45 keren

Re: Probleem met het uitvoeren van het installatiebestandbestand - Fictiva

Bericht door Hans Weverling »

Het is gelukt!!!!!!!!!!!!!!!!!! De route Fictiva is geïnstalleerd. Ik ben zo blij als een ouwe aap. Ik ben 77 jaar en begrijp nog niet alles wat met de computer te maken heeft, ik ben er niet mee opgegroeid zoals de jeugd van tegenwoordig. Neem me niet kwalijk. Na het lezen van het verhaal van DutchDriver ben ik gaan kijken bij mijn virusscanner. Na het uitschakelen van DeepGuard ging het installeren als een fluitje van een cent. DeepGuard zorgt ervoor dat er alleen veilige applicaties worden gebruikt. Dit houdt dus in dat ik bij DutchSims bij de .exe downloads altijd DeepGuard even moet uitschakelen. Weer wat geleerd!
Jullie allemaal hartelijk bedankt voor jullie steun. Ik ga me steeds meer thuis voelen bij jullie! Ik mis alleen nog een paar assets maar die haal ik wel uit de gebruiksaanwijzing. Een schouderklop voor jullie allen!
Met een vriendelijke groet,
Hans Weverling

Plaats reactie

Terug naar “Vragen”