Beveilingsmeldingen en viruswaarschuwingen bij de installatie

Plaats hier als je tegen problemen aanloopt met het installeren van Add-Ons, gebruik ervan, enz.
Lees eerst de stickies voordat je een nieuwe vraag stelt.
Gebruikersavatar
DutchDriver
Moderator
Berichten: 261
Lid geworden op: 04 apr 2020, 12:00
4
Locatie: Valleilijn
Gegeven waarderingen: 126 keren
Ontvangen waarderingen: 467 keren
Contacteer:

Beveilingsmeldingen en viruswaarschuwingen bij de installatie

Bericht door DutchDriver »

Beveilingsmeldingen bij installatie van pakketten voor Train Simulator.

Bij sommige van onze downloads komen er waarschuwingen van het computersysteem dat het bestand niet geverifieerd is of een bepaald virus bevat. Onze downloads zijn getest op werking en gecontroleerd op ongewenste programma's. Toch ontbreekt de "digitale handtekening", die door veel bedrijven gekocht wordt om bijvoorbeeld virusscanners te laten weten dat het geopende bestand wel degelijk goed is. Omdat Train Simulator een hobby is, is het niet rendabel om zo'n certificaat aan te vragen. Dat kost namelijk best wat geld. Daarom kan het voorkomen dat de installatiebestanden die hier op DutchSims te verkrijgen zijn als "kwaadaardig" worden bestempeld. Dat zijn ze echter niet.

Windows 10 heeft een eigen, goede, beveiliging ingebouwd zitten. Het SmartScreenfilter vraagt de gebruiker om te bevestigen dat het bestand geopend moet worden. Dit kan alleen een account met administratorrechten. Het kan zijn dat je even bij de beheerder van je computer moet vragen om die rechten.

Windows geeft de volgende melding. Klik op Meer informatie om door te gaan.
Afbeelding

In het volgende scherm zal de bestandsnaam van het pakket worden getoond, evenals een eventuele ondertekening. Aangezien geen van de downloads op deze website die heeft, zal hier "Onbekende uitgever" staan.
Afbeelding

Nu kun je klikken op "Toch uitvoeren", waarna Windows het bestand opent en uitvoert zoals gebruikelijk.

Valse meldingen van virusscanners.
Ook virusscanners, en dan vooral die over de standaard meegeleverde Windows Defender worden geïnstalleerd, kunnen een melding geven dat het bestand schadelijk is. Dit is een onterechte melding, waarbij het programma ook nog eens in de "quarantaine" is geplaatst. Het bestand kan nu niet meer geopend worden. De enige remedie hiervoor is het (tijdelijk) uitschakelen van de virusbeveiliging, het bestand opnieuw te downloaden en vervolgens met administratorrechten te installeren. Het kan zijn dat je even bij de beheerder van je computer moet vragen om die rechten.

Het "goedkeuren" van het installatiebestand werkt vaak niet correct, waardoor de bestanden mogelijk niet allemaal worden geïnstalleerd. De beschikbare routes die op dit forum worden aangeboden als .exe-installatie controleren in het register van Windows waar Train Simulator geïnstalleerd staat. Heb je een oudere versie - dus niet via Steam - kan het voorkomen dat de installatie niet verder kan, omdat de map niet kan worden gevonden. Dit heeft niets te maken met virusscanners, maar met de installatie van jouw versie van Train Simulator.
Het is allemaal niet makkelijk. Maar samen komen we er wel.
Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Vragen”